logo

Toeristen

Op deze pagina vind u de activiteiten, evenementen en Bezienswaardigheden die Bijlmer Arena biedt voor haar cultuurtoeristen

Shoppen

ArenAPoort omvat onder andere het grote winkelgebied aan weerszijden van het station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het is een uniek gebied waar grootschalige entertainment (Amsterdam ArenA, Heineken Music Hall, Ziggo Dome en Pathé ArenA) samen te vinden is met heel veel winkels.

Superstores ArenA Boulevard

Aan de ene kant van het station bevindt zich de ArenA Boulevard met vooral grootschalige winkels. Hier treft u bijvoorbeeld de megastores van Perry Sport en Decathlon aan waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft op het gebied van sport en outdooractiviteiten. Daarnaast bevindt zich hier de grootste Media Markt van Nederland met een enorm assortiment elektronica, bruin-witgoed, computers en toebehoren. Een mooie aanwinst is ook het restaurant Jinso waar u heerlijk kunt genieten van de oosterse keuken. In dit unieke pand is ook Villa Don gevestigd waar u terecht kunt voor een overheerlijk broodje of andere snelle hap.

Amsterdamse Poort

Aan de andere kant van het station bevindt zich het grote winkelcentrum Amsterdamse Poort, het winkelcentrum van een Wereldstad. Dat ziet en voelt u ook als u daar bent. De Amsterdamse Poort is letterlijk van alle markten thuis. Bekende warenhuizen worden hier afgewisseld met kleine speciaalzaken op vele gebieden, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen, maar ook een grote kans hebt unieke dingen te vinden.

Dit brede aanbod wordt gecombineerd met de gezelligheid die de Amsterdamse Poort zo eigen is.Gezellige drukte, in het centrum, op de pleinen waar regelmatig wat te doen is, in de winkels, in de diverse horecagelegenheden die u daar kunt vinden. Gezellig is ook de Shopperhal, een permanente overdekte markt met een keur aan artikelen die in een unieke sfeer en ambiance worden aangebode

Groots shoppen & optimale bereikbaarheid

Met de winkels gevestigd onder het station Amsterdam Bijlmer ArenA, strekt het winkelgebied in ArenAPoort zich uit van Woonmall Villa ArenA – aan het einde van de ArenA Boulevard – tot het Anton de Komplein, waar het stadsdeelkantoor en de wekelijkse markt zich bevinden. Een zeer uniek winkelgebied dat zeker het bezoeken waard is.


Uitgaan

In ArenAPoort heeft u genoeg mogelijkheden om uit te gaan en een leuke avond tegemoet te gaan. Eerst wat eten? Ook dat kan! Van de Amsterdam ArenA tot de AFAS Live tot de Ziggo Dome; allemaal geschikte locaties voor een spetterend concert. Nationale artiesten zoals André Hazes, Marco Borsato en Ilse DeLange hebben hier opgetreden, maar ook internationale topartiesten als The Rolling Stones, David Bowie, Tina Turner en Michael Jackson.


Sportevenementen

Hiernaast vinden er ook geregeld sportevenementen plaats in deze locaties. In de Ziggo Dome vinden soms tennistoernooien plaats en in de Amsterdam ArenA speelt voetbalclub AFC Ajax zijn thuiswedstrijden. Kijk op de kalender voor een totaaloverzicht van de evenementen op en rond ArenAPoort.

Museums

In Bijlmer Arena heeft geen echte museums te vinden maar aan de rechterkant van deze website kunt u vinden de andere musems die dichtbij Bijlmer Arena